Ty, já a Zikmundov ♥

Loni na jaře jsme si s Tomem řekli, že bychom mohli na každé výročí naší svatby navštívit nějaké místo z výběru Amazing Places – www.amazingplaces.cz Loňskou volbou byla Prosecco residence Marko na jižní Moravě, letošní Zikmundov.

V Gastromapě Lukáše Hejlíka jsem si přečetla, že majitel Adam Havlíček jezdil na Zikmundov už jako malý kluk. Postupně z něj vybudoval a dále buduje pohodové místo, kde se každý musí cítit klidně, příjemně a výjimečně. 

Pobyt jsme rezervovali v únoru, termíny jsou plné na dlouhou dobu předem, na náš termín 16. 6. měli ale zázrakem volno. Už rezervace byla příjemným zážitkem, webové stránky Zikmundova www.zikmundov.cz jsou tak skvěle promyšlené, že pokud někdo o pobytu váhá, musí ho přesvědčit. Krásné fotky, popisky a pohoda, která z nich plyne, Vás ihned naláká. Po potvrzení a úhradě zálohy dorazil e-mail s podrobnostmi a dotazem na speciální přání. 

Komunikace e-mailem i na sociálních sítích už od začátku na jedničku, nic nebyl problém, ve všem nám už předem vyšli vstříc. V pondělí jsme tak dorazili na místo kolem oběda. Po předchozí domluvě jsme chtěli začít piknikem na louce. Přivítal nás sympaťák Vojta s piknikovým košem, pohodově poradil, kam by doporučil vyrazit a úplně přirozeně plnil celý pobyt to, co nám na očích viděl. 

Místo vás musí zaujmout. Pohoda a ticho, když vyjdete z krásného prostoru, který slouží jako otevřená kuchyně, jídelní i odpočinkový prostor, na louky a pastviny je nádherná. Piknik jsme si užili s drobným pohoštěním a vínem od Galy.

Zikmundov má v současné době v nabídce 9 pokojů – my volili ten nejnovější Na samotě. Fotky ani webovky opravdu nelhaly, pokoj nás úplně odrovnal. Velkorysý prostor, prosklená sprcha, obří postel Hästens, dekorativní reproduktor Bang & Olufsen, projektor a plátno s výběrem filmů a seriálů a ten výhled ♥. Vše si ovládáte tabletem přes chytrou domácnost, zatáhnete si střešní okno, závěsy, zapnete světla, pustíte hudbu… Navíc se pokoj nachází kousek dál od hlavní budovy a poskytuje tak dostatek klidu a soukromí. Na Zikmundově nezahálí a budují další pokoje, viděli jsme vizualizace a vypadají víc než dobře. 

Počasí nám přálo, převlékli jsme se do plavek a vyrazili do kuchyně. Kuchyň je otevřená a kuchař Petr, který vařil dva roky u Gordona Ramsayho, zrovna dopekl čerstvou focacciu a dodělal citronový cheesecake. Mazec! Dali jsme si výbornou kávu a cheesecake, který chutnal ještě lépe, než vypadal. K dispozici je na Zikmundově i bazén, měl ale 19 stupňů, tak jsme ho raději vynechali. Na naší soukromé terásce jsme si pak pustili Chill hits na Spotify a úplně vypnuli. Hlavním posláním Zikmundova je, že by měl člověk zpomalit, vypnout telefon, číst, poslouchat hudbu a užívat se volné chvíle. Přesně to jsme dodrželi, odložili jsme mobily a užívali si sebe navzájem (a Tom fotil) ♥.

Kolem Zikmundova je krásná příroda, procházeli jsme se v okolí a trhali třešně, oba jsme se shodli, že třešně jsme si takhle neutrhli už roky. 

V ceně pobytu jsou bohaté snídaně a tříchodová večeře. Láska k vaření je tu opravdu vidět. Vaří z čerstvých, lokálních surovin. Fotky mluví za vše a Petr se asi nejen u Gordona hodně naučil – zelná polévka, dušené hovězí s polentovou kaší a hrachem, na závěr čokoládový dezert s vanilkovým krémem. Mňam! K večeři jsme pili prosecco z Valdobbiadene, ke kterému máme z našich cest po Itálii zvláštní vztah. 

Po večeři jsme popíjeli prosecco u bazénu. Odpočívali ve finské kádi, seděli na terásce, prošli se a poslouchali hudbu (kdyby ten reproduktor nestál jako menší auto, chtěla bych ho hned doma 😊).

Vojta nám nabídnul prkénko s výběrem sýrů a uzenin. Jako by mě znal a věděl, že i po tak vydatné večeři budu mít později zase hlad. Prkénku říkají hříšné – a bylo fakt hříšně dobré. 

Nějak se nám pořád nechtělo spát, využili jsme tak plátna s reproduktorem a v posteli se hodiny dívali na všechno možné, pili prosecco a pochutnávali si na skvělých sýrech a uzeninách.

Rána na Zikmundově jsou krásná – z pokoje vidíte přímo na pasoucí se ovečky a krávy. Z postele se nám vůbec nechtělo, ale vyhlášené snídaně nás přesvědčily. Nikdy nezapomenu na květy bezu usmažené v tempuře. Je opravdu krásné, když všude kolem roste a voní bez a kuchař má fantazii. Ráno ho jde natrhat a pak z něj vymyslí sladkou snídani. Snídali jsme v klidu s bohatým výběrem, dobrou kávou a klidem všude kolem nás.

Pobyt jsme si užili, vypnuli, odpočinuli, zapomněli na chvilku na práci, e-maily, Instagram i telefony celkově. 

Děkujeme, Zikmundove, rádi se vrátíme! 

(Stejně budeme muset, sbalili jsme „omylem“ čip od pokoje 😊).

Foto: Tomáš Grmela

Text: Martina Grmelová

Líbí se vám článek?

Sdílet na Facebooku
Sdílet na Twitteru
Sdílet na Linkdin
Sdíletna Pinterestu

Komentáře